10 Не!Съвета на един български баща към своя син

Mar 6, 2020     Andy     8167
Български баща трогна сънародниците ни с прями и горещи правила за живота в България към своя 7-годишен син. Ето какво написа той в писмото, което синът е публикувал във Фейсбук профила си и то беше споделено 2 милиона пъти от очаровани потребители.

„Сине, тази година влизаш в училище. Прекрачваш прага на институция, която носи в себе си заряда на патриотизма, знанията на най-великите български учени и бъдещия плам за България, гордо изправена на своите нозе! Затова бъди истински МЪЖ и БЪЛГАРИН, а не джендър.

  1. Гледай всяка жена, която баща ти би нарекал ‚пичка‘ изпитателно и втренчено, с поглед който да говори за нещо средно между „сега ще кажа нещо остроумно“, „ще ти изям дупарата“. Ако тя те погледне, не отмествай поглед, а се подсмихни мазно.
  2. Минавай метър. Не се прецаквай да учиш твърде много, защото това го правят само балъците, а и накрая все някак ще завършиш.
  3. Като станеш на 10, опитай да пушиш цигара за първи път. Много ще ти е гадно, но ще търпиш. Чу ли? Аз ще те счупя от бой, когато разбера, че си пропушил, но е твърде важно да си истински мъж и да ти мирише устата на цигари. Остави ги тия приказки за здравето – то се е видяло, че ще се мре.
  4. Когато станеш на 11, опитай за първи път да пиеш. Аз така направих. Баща ми ме счупи от бой като се прибрах пиян, но ти трябва да пиеш като смок с или без повод. Трябва да си готин.
  5. Унижавай смотаняците, дето учат много. Смей им се. Може да си намериш приятели и да ги биете. Въобще, тормозете ги някак, плюйте ги, гъделичкайте ги – както намерите за добре. Те цял живот ще се правят на много умни и си го заслужават.
  6. Играй сварка.
  7. Прави далавери. С далавери се печели в тоя живот. Не като баламите да се мориш и по цял ден да работиш. Огледай се за най-големия тарикат и се учи от него.
  8. Бъди гъзар. Избръсни си косата, като пораснеш пусни си набола брада, направи малко мускули, някоя татуировка, ланец, да се страхуват от тебе.
  9. Ако имаш куче, нека е питбул. Или някоя друга расова, мощна порода. Ако се разболее, го хвърли на улицата. Няма значение в кой квартал.
  10. Страхувай се само от по-важните от теб – баровци, тарикати, полицаи, депутати, ей-такива. Зад гърба им може да ги псуваш, но като са пред теб се накланяй и слушай. Може и да изкяриш нещо.
И така, сине, не забравяй повелята на баща си. Бъди МЪЖ и БЪЛГАРИН.“

Българин е

Избери отговор!
Край