Правосъдната реформа приключи: Пеевски стана съдията в Съдебен спор

Jul 29, 2015     zhelyo     4942
ПОД ПОЛАТА НА ТЕМИДА - Правосъдната реформа бе извършена днес, след като следователят-депутат Делян Пеевски бе назначен за съдия в предаването Съдебен спор.


35-годишният застаряващ успял българин ще раздава присъди в ефира на една от най-гледаните у нас телевизии, като по този начин се цели да стане ясно, че неговото участие в правосъдието е прозрачно и не се крие от обществото.


Гражданското общество отново бе поляризирано от вестта - Калоян Стоев възпя назначението на Пеевски, а агенция Пик обяви, че така синът на Ирена Кръстева ще отговори на критиците, подхванали факта, че като следовател не е работил нищо.
На другия фронт - от Протестна мрежа коментираха, че Пеевски не е за по телевизията, а от правозащитни организации обявиха, че той не би трябвало да съди хората, преди да съди първо себе си.


В други новини от шоубизнеса и съдебната реформа - Висшият съдебен съвет ще бъде обърнат с гръб към кандидатите за съдии и магистрати и членовете му ще може да се обръщат към тях, след като натиснат копче.


zhelyo

Повече ще обвинява или ще оправдава новият съдия?

Избери отговор!
Край