Пеевски: Надявам се да спечеля и аз награда Booker с Конституцията, която ви напиша

Jun 7, 2023     zhelyo     2955
КОНСТИКОМИСИЯТА - Депутатът от ДПС Делян Пеевски изрази надежда, че ще бъде номиниран за престижната литературна награда Booker за своя принос към новата конституция на България.

Той заяви това пред журналисти след заседание рано тази сутрин на Комисията по конституционни въпроси, в която стана най-изпъкналият член вчера.

“Аз съм много горд с това, което правим в комисията. Смятам, че пишем една от най-добрите конституции в света, много е разчупена, има обрати, съспенс и особено се гордея колко богато се играе с езика. Това е едно произведение на изкуството, което заслужава признание и уважение не само сред българите, но и зад граница”, обяви юристът на средна възраст.
“Аз не съм само политик, а и писател. Имам много талант и фантазия. Искам да покажа на света, че България има не само корупция и бедност, а и култура и ценности, а българинът има не само носталгия към фалшивия спомен за миналото, но и мечти за фалшивото си бъдеще”, обясни той.

Пеевски заяви, че е получил подкрепата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който също е литературен корифей.

“Муси ми каза, че ако спечеля наградата Booker, ще бъде голям успех не само за мен, а и за партията, родината и цивилизацията”, сподели Пеевски.

Ако спечели наградата, той ще стане вторият ѝ български носител след Георги Господинов с неговия роман Времеубежище, като целта на народният представител е този път световният читател да бъде пленен от по-оптимистичен и носещ радост текст, заради което планира да сложи в Конституцията Иван Гешев като плакат на Плейбой, който се разгъва в цял ръст.

Какво очаквате от Конституцията?

Избери отговор!
Край