Българи изобретиха смарт бормашина, която пробива в мелодиите на музикални хитове

Jul 31, 2023     zhelyo     2263
У СЪСЕДКИНИ - Екип от български инженери и музиканти разработи иновативна бормашина, която може да пробива стени и други материали в ритъма на любимите песни на потребителите.

Устройството се нарича “Пробиfy” и е свързано с мобилно приложение, което позволява избор на музикални жанрове, плейлисти и песни от различни стрийминг платформи като Spotify, Deezer, Soundcloud, YouTube Music и Zamunda.

Бормашината анализира честотата, темпото и динамиката на звука и регулира скоростта и силата на пробиване според тях. По този начин, потребителите могат да се забавляват и да се наслаждават на музика, докато извършват ремонтни дейности.
“Идеята ни за Пробиfy дойде от желанието да направим бормашината по-интелигентна, по-приятна и по-забавна”, казва Борко Дрелкин, един от създателите на устройството.

“Милиони потребители от цял свят и техните съседи ще ни благодарят, че сутрин в събота и неделя ще се будят вместо с шум от пробиване, с магическите вибрации на Дико Илиев, Лейди Гага или Powerwolf.”

Устройството е вече патентовано и ще бъде представено на международното изложение за иновации в Берлин през октомври. Екипът от български изобретатели очаква голям интерес и популярност за техния продукт, който обещава да промени начина, по който хората пробиват стени или слушат музика.

Какво бихте слушали, докато пробивате?

Избери отговор!
Край