Медия, която пищи срещу fake news, не спира да цитира социологически проучвания за изборите

Mar 30, 2023     zhelyo     5796
ЕДНА ОТ СЕРИОЗНИТЕ МЕДИИ - Медия, която е приела присърце прокламирането на внезапно появилия се проблем с фалшивите новини, всъщност не спира да цитира социологическата нумерология, тиражирана около изборите.


Въпреки сериозните разминавания в световен мащаб на социологическите данни за нагласите преди избори и референдуми, комбинирано с традиционно корумпираната предизборна среда у нас, медията безкритично обявява през ден данните, изнасяни от разнородните агенции, част от които с неясна собственост и финансиране.


"Ама цифрите не лъжат, това е наука!" - обяви в своя защита един от редакторите в една от сериозните медии, уличена в двоен стандарт.
Разбира се, част от имащите се за сериозни медии, свеждат понятието фалшиви новини само до измислици за предстоящи апокалипсиси и лъжи за това, че някой известен е умрял, което само по себе си е фейк нюз, но също така е и факт, че за да се разчопли въпроса в истински детайли, трябват топки и акъл.


"Не на фейк нюз!" - възклица ни в клин, ни в ръкав друга сериозна медия, която миг след това излъчи безкритично квазиинтервю-визитка за кандидат-депутат, след което анализира астрологичните прогнози за предстоящите избори.

 

Кои пищят най-много от фалшивите новини?

Избери отговор!
Край