Заради позицията на US-посолството: Кошлуков замени цялата програма на БНТ с епизоди на South Park

Jul 15, 2020     zhelyo     7819
САН СТЕФАНО 29 - Програмата на Българската национална телевизия ще претърпи резки промени, като всички настоящи предавания ще паднат от ефир, считано от полунощ.

На мястото на всички предавания, филми и емисии новини ще бъде пуснат безкраен маратон от американската анимационна поредица Южен Парк (South Park).

Причината за промяната е позицията на Американското посолство в подкрепа на протестите в София и страната, част от чиито искания са и оставката на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков.
"Единственият начин да задоволим претенциите е да пуснем нещо американско, качествено, смела сатира по актуални теми. Нямаме човешкия ресурс, творческия потенциал и финансите ни стигат да купим само епизодите на Саут Парк, заедно с пълнометражния филм. Дано с този ход отговорим на очакванията" - обяви Кошлуков във видеоконферентна връзка по специалния канал БНТ 8, създаден за целта.

За първи път South Park ще бъде дублиран на български, като се очаква гласът на Картман да е Слава Рачева, Кени да е озвучен от Тити Папазов, а майката на Кайл да е Корнелия Нинова.

Приемате ли промяната?

Избери отговор!
Край