България в шок: Ученичка ще похарчи едва 100 лв. за абитуриентския си бал

Apr 29, 2014     zhelyo     31777
СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ - България изпадна в шок, последван от епилептичен гърч и паническа атака, след като стана ясно, че 12-класничката М.И. от столична гимназия планира да похарчи едва около 100 лева за своя бал.


"Да, истина е. Харесах си една приятна рокля за 60 лева, черна е. Обувки имам, а и знам, че на втория час всички момичета ги заболяват краката от неудобни високи токчета и се събуват. Останалите пари са ми за куверт за вечерята. На чалга след нея не ми се ходи, защото считам за прекалено иронично да отпразнуваш 12-годишен образователен цикъл по най-примитивния възможен начин" - споделя 19-годишната столичанка, взривявайки facebook.


Според слухове дори момичето ще похарчи пари, които е изкарала работейки през миналото лято, за да не тревожи родителите си с притеснения дали тяхното отроче няма да изпадне в социална изолация, ако не набият около 5 заплати в пищни празненства и кич.
"Опитахме се да я разубедим. Ще изтеглим бърз кредит, ще ѝ купим шарена рокля с пайети, брилянти, ципчета и щракалца. Обувки от мрамор! Ще поканим цялата рода и цигански оркестър пред блока, за да ѝ дадем равен старт в обществото, но тя отказва" - обясняват се гузни родителите на М.И., срамувайки се, че са изпуснали детето си.


При нормалните абитуриенти подготовките вървят по план, след като дрехите, които ще бъдат облечени в една свинска нощ, бяха купени в края на миналата година, ресторантите са резервирани, а роднини репетират прикриване на изненадата, че вашето дете все пак е изкарало до 12-и клас, без да попадне в затвора.


Есксперти препоръчаха момичето да бъде пратено в с. Розово в дома на жената, чиято дъщеря рекла, че и сирийците били хора, за да бъде превъзпитано в това кое е истински важното в живота.


zhelyo

Допустимо ли е така?

Избери отговор!
Край