Борисов: Ще дам 60 млрд. лв. за строеж на мегахрам, с нами Бог

Nov 24, 2015     zhelyo     5968
ПОД ШЕФА ГОРЕ - Премиерът Бойко Борисов обяви, че той ще даде 60 млрд. лева от бюджета за 2016 година за изграждането на най-големия храм в света.


"Един гигантски храм ще покаже колко обичам Бог и той ще ни пази от бедствия, бедност и тероризми" - сигурен бе министър-председателят, който от началото на втория си мандат като такъв рязко започна да демонстрира вярата си, което сигурно няма нищо общо с това, че електоратът е от пъпеши, възхищаващи се на подобни тенденции в източноевропейската и руска политика.


Борисов обяви, че храм с размерите на цяло селище е това, от което се нуждае България, за да потръгне страната ни в правилна посока. Той обяви, че колкото по-религиозен е човек, толкова повече попове трябва да целува, храмове да открива и да се кръсти вместо пунктуация.
Милиарди вярващи българи замериха Борисов с пари, за да построи храм, като изразиха надеждата той да бъде поверен на Митрополит Николай, да има ескалатори и подземен паркинг за майбаси.


"Храмът ще има и спортна зала и ще бъде разположен в село с под 2000 души население" - затвърди визията си за градене на България най-популярният жител на Банкя.


zhelyo

Божидар Димитров какво каза?

Избери отговор!
Край