Софтуерът за разпознаване на лица в Китай е тотално неточен, никой не смее да го признае

Dec 4, 2019     zhelyo     4221
ПЕКИН - Софтуерът, който китайската държава разработва, за да въведе до 2 години система за наблюдение над цялото население чрез мрежа от камери, всъщност не може да разпознава лицата добре.

Системата трябва в реално време да следи поведението на китайското население чрез мрежа от над 4 милиарда камери в цялата страна, с което да се създаде система за социален рейтинг, който да гарантира обществено приемливо поведение, покорство и да не тръгне някой да се прави на интересен.

Оказва се, че лицевото разпознаване, на което се разчита, работи горе-долу колкото би ги разпознала европейска баба с начална форма на катаракта.
"Реално софтуерът е на 72% точен. Да разпознае дали гледа лице на възрастен или на дете. 53% познава дали е мъж или жена. След това изплюва човек, който живее наоколо и реално има някакъв малък шанс да нацели" - споделят разработчиците, не само пожелали, но и постигнали анонимност, защото собственият им софтуер не може да ги познае.

"Някой прави нещо нередно. Някой го отнася. Математиката излиза, какво като извършителят и наказаният са различни хора. Баланс, дзен" - обявиха от държавното ръководство и махнаха с ръка.

Какво сме се загрижили за Китай пък ние?

Избери отговор!
Край