Скандалът се разраства: Македония обяви, че харесва историческите български филми напоследък

Jan 25, 2023     zhelyo     22235
СКОПИЕ - Опит за нормализиране на отношенията между Република Северна Македония и Кандидат-президентска, но все още парламентарна република България всъщност наля масло в огъня на културно-историческия конфликт.

Президентът на югозападната ни съседка Стево Пендаровски, известен като Стево от Jackass, обяви, че много е харесал новото българско кино и съвременните филми и сериали с исторически теми, предизвикали голям интерес напоследък.

"Препоръчвам на всеки македонец да види българските кино продукции на историческа тема, за да разберем другата страна" - заяви македонският държавен глава.
Външното министерство на България реагира мигновено, като извика македонския посланик, за да му бъде връчена протестна нота.

"Това е поредната гавра с българската история, поредният епизод на ненавист от страна на Скопие към всичко българско. Няма да се изненадаме, ако македонски, сръбски и руски тайни служби стоят зад кинопровокациите, с които е засипан българският зрител напоследък" - гласи българската позиция.

Как подхождаме към историята си?

Избери отговор!
Край