Радикалният ислям ще бъде подигран и днес, въпреки калашниците

Jan 8, 2015     zhelyo     17566
Този текст е в памет на загиналите в редакцията на сп. Шарли Ебдо в Париж на 07.01.2015 г. 

КЪДЕТО СТРАХЪТ Е ПРЕВЪРНАТ В СМЯХ
- Ислямският фундаментализъм, сеещ смърт заради липсата на логически аргументи, които да накарат кой да е здравомислещ човек да му се подчини, ще бъде подиграван и днес, независимо от това колко страх може да причини на човечеството.


Очаква се въпреки заплахата от калашници, взривове, изтезания и екзекуции, смешното да сломи брадатата нелепост на малоумните доктрини, целящи имагинерна власт над все по-големи и по-големи дялове от човечеството.
Както се случва с абсолютно всяка идея, добила публична популярност, и религиозният екстремизъм ще бъде обект на шеги, а ако той е основан на аргументи, различни от логичните, ще се почувства особено обиден и, окрилен от малката си пишка, вероятно ще продължи да сее терор.


Иронията, преливаща в сарказъм, ще накарат омразата да се почувства неловко и лицето ѝ да почервенее от гняв, но такъв е животът, когато си тъп, колкото и тъпотии да направиш в името на това да разсееш впечатленията от тъпотата си, оставаш тъп.


PS: Не!Новините не обещават бронежилетка или бомбоубежище за тези, които решат да не се подадат на страха и се шегуват с малките измислени светове на агресивните скудоумци, но стискат палци всичко да е наред и да продължаваме напред.

zhelyo

С радикалните глупаци шега бива ли?

Избери отговор!
Край