По желание на народа – втори референдум за Брекзит, отново крие сюрпризи

Aug 28, 2018     БаналенКекс     4673
МЕКЗИТ, НАЙ-ВЕРОЯТНО – Държавниците във Великобритания смятат да изпълнят желанието на (част от) народа си, насрочвайки второ гласуване по повод въпроса за членство в Европейския Съюз. За разлика от първия път, този референдум ще предлага по-голям избор от бинарното „Вътре-Вънка“.

Много се изговори и изписа за революционното решение на 51.9% от 72.2% от Обединеното Кралство. Около две години след първоначалната радост на „лийвърите“ обаче, политици и от двата лагера все още се вайкат как точно да стане работата.

„Отдавна е известно че това, което сам си направиш – никой друг не може да ти направи...“ – коментира премиерът Тереза Мей.
„Но от опит вече знаем, че не е достатъчно да предоставиш на някого възможността да се прее*е сам. По-ефективно е да му дадеш и избор от начини, по които да го направи!“

Напомняме на читателите за тежкия избор, пред който са изправени преговарящите от Кралството и опонентите им от ЕС:

„Твърд Брекзит, мек Брекзит, розав, бозав, писнА ми вече!“ - не скри недоволството си Мишел Барние, водещ преговорите от страна на Континента, допълвайки: „Да си питат там хората как ше го правим и да се почваме, че кое време станА...“

Взимайки предвид коментарите на Европейците, отвъд Ла Манша са решени да подтикнат населението да гласува с онази си работа. „Ами...те и предния път си питаха уйовете – този път поне въпросите ще са формулирани по-ясно като за такъв вот.“ - сподели Дейвид Камерън, редяйки се на опашка за Румънски паспорт.

Какво е Вашето мнение за Брекзит?

Избери отговор!
Край