Microsoft купи държавата Чад с рекламна цел, преименува я на ЧадGPT

May 25, 2023     zhelyo     2776
ФАФРИКА - В един от най-неочакваните и амбициозни ходове в историята на бизнеса, корпорацията Microsoft обяви, че е закупила държавата Чад в Африка за сумата от 100 милиарда долара. Сделката е част от новата маркетингова стратегия, която цели да промотира своя нов продукт - генератора на текст ChatGPT.

Според официалното съобщение на Microsoft, държавата Чад ще бъде преименувана на ЧадGPT и ще стане “жива демонстрация” на възможностите на продукта.

Всички официални документи, уебсайтове, медии и образователни материали в страната ще бъдат генерирани от ChatGPT. Също така, всички граждани ще получат безплатен достъп до продукта и ще могат да го използват за лични или професионални цели, както и самото управление на държавата ще бъде поверено на изкуствения интелект.
Сделката е направена с пълното съгласие и подкрепа на правителството и народа на Чад, твърдят всички информации в търсачката на Microsoft - Bing, която е отразила новината само с ден закъснение.

Според Microsoft, това е начинът да се покаже, че ЧадGPT не е само технологично чудо, но и социално отговорен продукт, който може да подобри живота на милиони хора.

Реакциите на световната общественост по повод на новината са смесени. Някои хвалят Microsoft за смелостта и креативността им, докато други критикуват компанията за неетичност и империализъм. Експерти по правни и политически въпроси се чудят как ще бъде регулирано използването на ЧадGPT от страните-членки на ООН, но това нищо не било от угрозата да се появят Андроиндия и Macедония.

Щом има Maceдония, що да няма друга страна, кръстена на софтуер?

Избери отговор!
Край