Интернет става държава - ще има свой президент, закони и ще може да воюва с други страни

Nov 29, 2017     zhelyo     5114
ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ - Глобалната мрежа Интернет ще стане държава най-късно догодина, предават световните агенции, преразказващи съобщение в Reddit.

Целта на отделянето на виртуалната мрежа в нов политически субект е практична - електронната търговия няма да се ограничава от различните държави, а публикуваното в Интернет няма да води до аплаузи в Канада и обеглавяване в Саудитска Арабия например, защото ще действа друга конституция.

Интернет ще има свой президент, парламент и институции, а също така и природни резервати, първият от които ще е Piratebay.
"Идеята не е нова, но нуждите от това ескалираха през последните години - отделни държави блокират съдържание и достъп, а жителите на Интернет нямат кой да им защити правата" - споделя кандидатът за президент Erony^69.

Предварителни проучвания сочат, че новата държава ще бъде световен хегемон, като в нея ще влиза почти цялото население на планетата, и ще владее голяма част от полезните ресурси на Земята като снимките за котки и обещанията за пари от всички нигерийски принцове.

Бихте ли искали да сте граждани на Интернет?

Избери отговор!
Край