Председателят на Бундестага скастри протестиращи, задето пътуват по аутобаните на Меркел

Oct 2, 2020     Draxler     3032
БЕРЛИН – Председателят на Бундестага във Федерална република Германия д-р Волфганг Шойбле нахока немски протестиращи срещу мерките, взети от властите във връзка с епидемията.

„Идват, протестират, а после се качват на скъпите си коли и се прибират по аутобаните на Ангела Меркел. Ми оди пеша, бе“ – ядосал се Шойбле пред симпатизанти на Християндемократическия съюз, събрани в олющено читалище в Щутгарт. 

От своя страна будни немски граждани се възмутиха от Шойбле, наричайки го прост фрайбургски доктор на юридическите науки и го призоваха веднага да напусне поста като ръководител на законодателния орган.
В стремежа си да заглуши заформящия се скандал пък председателят вкарал журналистите в мазето на Бундестага, за да не питат много къде какво що.

Темата коментира и самият канцлер Ангела Меркел по време на откриването на нов 2-километров асфалтиран път между селата Корупцхаузен и Асфалтербах.

„ПолучИхте ли по 25 евро към пенсиите? Па кАжите едно благодара“ – призова тя присъстващите от прозореца на колата си, измествайки темата върху свръхадекватните мерки на немското правителство за справяне с кризата. 

Draxler

Фалшива новина ли е това?

Избери отговор!
Край