Посрещането на VW в България (Предварително по часове™)

May 16, 2019     zhelyo     6713
На отдавнашния философски въпрос “Кое е най-българското немско нещо - VW или Adidas?” май отговорът е в производителите на легендарния Golf. Такива са слуховете, не сме виновни, но явно премиерът не е достатъчен инфлуенсър с неговите три черти край магнолиите. Язък.

Виновни обаче сме, че знаем, че денят Х е съвсем скоро и имаме програмата на пристигането и посрещането на новите строителни мощи по часове.

Ето как ще се случи.
04:53 - Заблудени фенове са на летището, очаквайки VW да кацне със самолет, но допущат стратегическа грешка. “Фолцвагенът” е бегачка и пристига на собствен ход през Сърбия. 

06:13 - VW-то минава Калотина, но повечето жители на България не усещат все още повдигането на БВП.

07:00 - Комитети за посрещане на VW във Враца, Перник и Кремиковци, защото никой не знае къде точно ще се вдигне тоя завод.

07:34 - Митрополит Николай обикаля страната с майбаха си и анатемосва всяко фауве.

08:00 - Фолксваген сюрпризира всички, като пристига в Дупница и започва да вдига завода си там.
08:14 - Бойко Борисов моменталически пристига с кортеж, карал от София с 400 км/ч.

08:25 - Целувки, милувки, курбан, шеги. Първи пост във Facebook на премиера, в който казва: “VW дойде заради хубавите ни магистрали и кръгови кръстовища”

08:37 - Настръхнали журналисти правят поклон доземи и обясняват каква чест за малкия ни народ е цялото това величие на пристигането на Народната кола.

09:40 - На леко засекретена среща всички държавни институции за контрол са инструктирани да не пипат в и около завода, за да не им се случи да ги натровят с фалшива данна за дизелова емисия.

10:00 - Живите включвания по телевизора са в своя ПИК. Репортерка смуче емблемата на фолксваген поло, нейна колежка споделя как са я возили в туарег и още колената ѝ са на пастет.
10:24 - Елена Йончева публикува разследване как дизайнът на новия Пасат е краден от модела Лада Калина от 2004 година.

10:58 - Президентът идва и казва нещо изключително бавно и забравимо, а Фолксваген бибитка, кимайки неловко и надявайки се да бъде оставен да произведе първите 600 ауспуха.

11:29 - Хората малко са позагубили интерес към темата, защото в Съдебен спор Жоро Игнатов е хванал Норвегия натясно в една уличка и я пита кога ще върне децата.

12:35 - На жълтите павета излиза протест на чалга певиците под надслов: “Ние сме истинските фолк-вагини на България, не на чуждите!”

5 дни по-късно…
Прочетете сюрпризиращия край в брой №51 на Прас-Прес.


 

В екстаз ли сте?

Избери отговор!
Край