Орешарски игри за глухи ще се проведат в София

Aug 16, 2013     zhelyo     4477
Първото издание на световните летни Орешарски игри за глухонеми политици ще се проведе в София в последната седмица на август. Според организационния комитет, в събитието ще участват повече от 121 необщителни политатлети - повечето от тях депутати от парламентарните групи, представени в 42-рото НС.


Официално бе представено логото на Орешарските игри, включващо пет оплетени в обръчи от задкулисни връзки шимпанзета, закрили разнообразни отверстия и сетива. Мотото на игрите за глухонеми политици ще бъде лаконичното "Ко?Не."


"Българският политически елит е дал на света легендарни състезатели във всички тихи дисциплини, включващи рекордно крадене в атмосфера на мълчаливо разбирателство и абсолютна медийна омерта", коментира за Нe!Новините патронът на игрите и все още настоящ български премиер. 
Спортовете, включени в програмата на игрите включват заграждане на 5000 метра, щафетен маратон с щитове, синхронен кариерен скок и художествена измислица. 


Изобретеният преди дни в Русия биатлон с танкове също може да бъде проведен в заключителния етап на Орешарските игри, в случай, че се наложи допълнително заглушаване на триста до три хиляди зрители, заявили присъствието си в социалната мрежа.


Папуняк

Ще участвате ли в Орешарските игри?

Избери отговор!
Край