Почти 10 Не!Ща, които инфлацията не може да удари

Oct 20, 2022     zhelyo     3156
Всичко поскъпва, вече не може да си позволим щурия живот, който водехме в романтични времена, известни като юли миналата година или 2020 година самата. Но оскъдицата не бива да ни съкрушава, все още имаме работи, които обезценяването на парите не може да ни отнемат. Ето, да се ободрим:

1. Времето. С инфлация и без инфлация климатичната обстановка си преобладава. Тамън времето стане приемливо и приятно, па вземе, че се промени към неприемливо и неприятно. Най-клишираната тема за неловък и принуден разговор няма кой да ни я вземе. Хубаво време, лошо време, апокалиптично време - ще го има и ще може да го използваме, за да убиваме време, когато се засечем случайно с някой човек, с когото нямаме какво друго да си кажем.

2. Достъпът до реалната реалност. На прага сме да заживеем напълно във виртуалната реалност, където ще трябва да си осигурим устройства и свързаност, абонаменти и достъп до кибер свят, изпълнен с реклами, глупави хора и котки. Нещо, което реалността ни дава съвсем за без пари.
3. Пролетната умора. Целогодишната пролетна умора продължава не просто с пълна сила, а дори може да допуснем, че се сдобиваме с нови и нови безплатни количества от нея. Трудът ни струва по-малко, което ѝ дава допълнителна мотивация да ни накара да ни се отще. Тука единственото, което може да секне пролетната умора е ядрената зима, ама тогава пък всичко става безплатно и заживяваме всеки за себе си.

4. Ковид ваксините. Платихме ги отдавна и сега отлежават като хубаво вино. 

5. Скоростта на светлината. И за богатите, и за бедните, скоростта на светлината е впечатляваща, особено съчетана с това, че фотоните я достигат, без да гъкнат или да жужат дразнещо. Тук някой по-крив човек ще рече "голям праз, че скоростта на светлината е много голяма", на което може да се съгласим, но може и да допълним, че самият голям праз нямаше да се случи без фотосинтеза. Слънцето не е виновно за това, че празият лук е 200 лева на килограм, защото наторяване, транспорт, садене и бране са поскъпнали, а посредниците по веригата на доставки са си раздули горницата и те.

6. Фантазията си остава безплатна. Дори да нямате пари за стрийминг платформи, специални канали за мачове, интернет, дори за радиоприемник или да ви е гнус да си вземете изхвърлена до кофите книга, може да се доверите на собствения си ум за развлечение. Достатъчно е да пофантазирате малко. Или да дремнете с надеждата за интересен сън.

7. Гъдел. Гъделът няма да повиши цената си, така че поне все още ще запазим силата си да се смеем насила, когато нищо забавно не ни се случва. Като например когато четем тъпи Не!Новини.
8. Не!Новините. Да, трябва ви интернет и устройство, но може да ги покажете на човек със страхотна памет, който да ви ги разказва, когато ще трябва да заложите телефона или компютъра си срещу някой лев.

9. Онанизъм. На последно място, но не и по важност - все така безплатно си остава човек да си ровичка веселите места. Пък е и здравословно, и е някакво движение.

10. Няма, инфлацията го изяде.

Какво, ако не всичко е пари?

Избери отговор!
Край