Не!Ръчник за родители: 10 Не!Ща, които да ни предпазят от полудяване при следващия локдаун

Aug 6, 2021     zhelyo     4538
Казаха по телевизора, че четвъртата вълна коронавирус се е засилила и съвсем скоро пак ще настане една - хоумофис, хоумскул, хоумдетска градина. И пак ще трябва да прекараме извънредно много време с най-близките си, някои от които ни се падат и деца. Ад.

Ето няколко работи, които да имаме предвид, като дойде неизбежният локдаун и се наложи да пазим психиката си. Някои са си за тогава, за други се подгответе отсега:

1. Некъпане. Вкъщи социалната дистанция е почти невъзможна, но ако няколко дни не се къпете, ще ви избягват. Ако спрете да се къпете от сега по жегите, ефектът е гарантиран.
2. Протест. Протест срещу локдаун, ескалирал до неспазване на обществения ред, може да ви докара няколко дни на спокойствие и тишина в ареста.

3. Идете на кастинг за политици. Има шанс, като дойде локдаунът, да ви турят министър или премиер, което значи охрана от НСО. А все едно НСО може да спре децата от да ви се качат на главата.

4. Купете кокошки. Нищо, че нямате двор, ще ги гледате на терасата. Възпитателно ще е за децата - да ги хранят всеки ден, да се грижат, да има яйчица. А най-възпитателно ще действа, когато решите да жертвопринесете кокошка в името на това да спечелите респекта и страхопочитанието на потомството си, което да разбере, че с вас шега не бива.

5. Домашна майонеза. С яйцата от кокошките. Всички деца са злояди и претенциозни, но хитър ход ще е да слагате на всичко майонеза, което гарантира, че ще го ядат. Ако детето ви не обича майонеза, заколете кокошка пред него и ще заобича.

6. Поканете родителите си да поживеят с вас. Не, няма да ви е много по-спокойно. Просто и те да се изнервят, налагайки им се по цял ден да живеят с изнервените си деца.
7. Газирана вода. Опитайте се да преброите газирчетата във всяка глътка. Концентрирайте се върху тази дейност и се абстрахирайте от това, че рожбите се карат чий ред е да седи в тоалетната половин час с телефона.

8. Всички епизоди на South Park. Гледали сте ги? Изгледайте ги на испански и на немски, хем да прихванете вие и децата някой чужд език, освен правилен мироглед.

9. Прахосмукачка робот. Ще си речете, че да - винаги е кочина у вас и наистина обмисляте да се лишите от стотици левове за такава гад, но как ще ви помогне на нервите? Тиймбилдинг. Залози. Дали ще стигне първо едно фъстъче или друго, дали ще почисти шепа ориз от раз. Игра за цялото семейство.

10. Манастир. Човек да си изостави децата, особено посред пандемия, е боклушко изпълнение в очите на обществото. Но какво ще ви рекат хората, ако се замонашите и отидете да служите на Бога?

Ще се справите ли?

Избери отговор!
Край