Не!Коментар: Плевнелиев и Йовчев се карат, трети печели

Oct 22, 2013     zhelyo     3047
Новата ни рубрика е Не!Коментар. От името ѝ може да разберете, че става въпрос за място, посветено на лирика, водна топка и рисунки с телешко ако. 


Ето, че бежанците скараха вицепремиер и президент, работили заедно под една стряха, делили една държавна кушетка и яли боб от едно гърне. Йовчев и Плевнелиев започнаха да се упрекват за дереджето на сирийските семейства и изобщо наличието им в пределите на България.

Цветлин и Росен преплетоха езици (като лексикални пособи, а не като анатомични принадлежности) в страстен дебат относно това от кого зависи дали хората ще имат легло, вода, ток и евентуално тоалетна. Непростима загуба на време, на енергия, на печатно мастило, ефирно време, килобайти интернет трафик и запълване на обема от цифровизацията. 
Щото понеже който и от двамата да спечели малоумния дебат, бежанците ще продължат да разчитат на доброволци, които да им носят храна, провизии, лекарства и т.н. Защото институциите у нас са ефективни колкото храносмилателната система на панда - целодневно поемат в огромен обем, а полезната дейност е минимална. Само че вместо да изчезва администрацията ни, тя се размножава неестествено.

Нито Йовчев, нито Плевнелиев ще оправят ситуацията на хората, след като има тъп интерес от алчните за власт хора и кръжащите около тях медии да създадат напрежение. 5-10 000 души, живеещи в мизерни условия внезапно се оказаха заплаха за сигурността на градове, села и държава. Докато половин милион мизерстващи не са, понеже гласуват за когото им се плати.

Плевнелиев и Йовчев се карат, а алчните популисти печелят. Какво печелят? Ташаци. Ама им харесва, какво да ги правиш такива дебили.


zhelyo

Кой печели в такъв спор?

Избери отговор!
Край