Не!Коментар: Хомеопатичен президент и демокрация чрез Шуслерови соли

Jan 21, 2014     zhelyo     4621
От Не!Новините обичаме псевдонауката. Обожаваме да се присмиваме на астролози, гледачки, баячки, алтернативни лечители и всякакви шарлатани. Често текстовете ни паразитират над абсурда, породен от тези кръгове, омаяли немалка част от населението, податлива на внушения, че в кухите фрази и в паметта на водата се крие лек за техните болежки. Искрено ядосани сме обаче, когато този тон излезе от рамките на битовото и започне да властва от върха над всички ни.


Петъчният оптимист вчера с цялата си самоувереност се обяви за обединител на народа, защитаващ обществото и правото му на мнение. Да, Плевнелиев подкрепи с половин уста протестите през миналата година. Съобщи, че има проблеми и пръв сред политиците потвърди, че става дума за задкулисие, взимащо смущаващи решения. Но без активна съставка това бе полезно като хапче, съдържащо само захар и обещание да излекува грип, рак и коклюш, стига да повярваш.


Този президент заложи на плацебо ефекта. Спомена проблемите и пожела имунната система да се справи сама. Без да се сети, че не става дума за обикновена настинка, която с лекарства минава за седмица, а без лекарства - за седем дни. Този хомеопатичен държавен глава не предписа лекарства за болестта на политическата система и си остана като един от онези скъпи алтернативни лечители, дрънкащи с патос шменти-капели на страдащия болен, който е отишъл при него с последната надежда да го избави от болестта. 
Той предложи демокрацията като висша ценност, но само на думи. Тя бе като Шуслеровите соли, които патките по телевизионните предавания в късните сутрешни предавания смъркат, надявайки да се да се излекуват от идиотията и наивността си. Халосни думи в огромни количества, но с нулев ефект. 

Скептикът Джеймс Ранди е обявил награда от милион долара за всеки, който успее да докаже своите свръхестествени способности - гледачески, лечителски, магически. Същата награда може и да се обяви за политическия лидер, който говори по същество, а не ни баламосва с празни приказки.


zhelyo

Имат ли място ала-бализмите в политиката?

Избери отговор!
Край