Българските роли на Game of Thrones

Oct 4, 2018     zhelyo     8824
Този текст е част от новия брой на Прас-прес.

Световният зрител със затаен дъх чака финалния сезон на Игра на тронове. Кой кого ще набие, кой кого ще изяде, кой с кого ще се сноши и ще се окажат после роднини - такива неща вълнуват любителите на сериала. Но в България сме късметлии и гледаме поредния сезон на нашенския римейк в сериала. Нека се запознаем с главните герои и кои актьори са в техните роли.

Церсей Ланистър - Правещата всякакви компромиси в името на властта е кака ви Церсей, изиграна в живия живот от правещия всякакви безполезни коалиции в името на властта премиер на родината ни. Може би още не сме стигнали до епизода, в който върви гол по улиците и киселите лелки от фейсбук са излезли и му викат “срам, срам”, вместо да го хвалят и да му пускат на стената икони и гълъби.
Джейми Ланистър - Брат и любовник на Церсей, баща и на децата ѝ. Пък и хубав. В България тая роля се играе от няколко човека, но ако тръгнем да ги изброяваме, Вальо Златев и Кирил Домусчиев ще се разсърдят сигурно.

Тирион - Той е добре с всички власти. Пресметливо джудже, което шепне в ушите на властимащите, не носи лично отговорността и оцелява винаги, дори това да изглежда много малко вероятно. Разбира се, ролята му у нас е поверена на Волен Сидеров.

Джон Сняг - Кралят на Севера умря, но го съживиха, за да може да спи с леля си, дето има дракони. Горе-долу толкова абсурдни са и българските медии, които са зомби, участващо в инцест в услуга на митични рептили.

Санса Старк - Тя е подценявана заради красотата си принцеса, преминала през какво ли не. В българската ѝ роля това е Цецка Цачева, защото често такава ни е художествената интерпретация на нещата.

Аря Старк - Напориста, отмъстителна и подценявана, Аря се изучи по чужбина и се върна да се бори със статуквото с дързост, себеотрицание и дори жестокост. За жалост ролята ѝ в нашия свят е силно овакантена.
Бран Старк - Момчето-пророк, което може да гледа в миналото, да предвижда бъдещето и да си върти очите наопаки е все още мистична фигура с неясна роля в сюжета на Игра на тронове. Реално неговата роля в нашия жив живот се играе от всяка трета гостенка на Гала по телевизора, която чете хороскопи или гледа на бръмбари знахари.

Денерис Таргарян - Яхнала дракони и чрез жестокост проповядва свобода и равенство, но се кичи с 25 титли на владетелка. Същата Корнелия Нинова, която ако можеше, щеше да обязди два МиГ-а, вместо коне на селски карнавал.

Варис - Господарят на шепота, имащ голяма агентура за събиране и разпространение на слухове. Неговата корпулентна роля у нас е очевидна, като и в сериала Пеевски не разпространява Прас-прес, защото в мрачния свят на Игра на тронове няма ямсто за смешка.

Давос - Верният съветник сър Давос, който слугува вече на новата власт е идеална роля за кой да е от дежурните анализатори по телевизора в сутрешните блокове.

Сам Тарли - Отиде в Магнаурската школа да се учи за мъдрец, но се оказа, че само чисти нужниците на болните стари мъдреци. Типичен български студент в чужбина. Има поглед като да е от Димитровград.
Теон Грейджой - Скопеният принц, чиято душевност бе скършена от Рамзи в предните сезони е всички онези партии, искащи реформа и събаряне на статуквото, направили няколко компромиса вповече и гледащи в момента как хем да са на страната на доброто, хем да се скрият в някое кьошенце.

  Други:


Червената жрица Мелисандра - Наталия Кобилкина

Бриен от Тарт - Станка Златева.

Планината - Кубрат Пулев
Нед Старк - Иван Костов

Петир Белиш - Ванко 1

Джофри - Който е най-дразнещият участник в Биг Брадър за деня

Ходор - Цветан Цветанов


 

Кой е авторът Джордж Р. Р. Мартин?

Избери отговор!
Край