10 Не!Ща, които ни отне демокрацеята

Mar 21, 2017     zhelyo     21362
Демокрацията, както каза госпожа Корнелия, ни взема много. И вероятно никогиш няма да го върне. Но нека погледнем назад към бившето си имане с къшей носталгия и само си кажем дано добрите времена се върнат.

Ето 10 не!ща, от които ни лиши демокрацията.

1. Пеньоарите. Нямаше леопардови щампи, пластмасови нощници тип противокомарно перде и анцузи завкъщи. Дамите носеха хубави пеньоари с флорални мотиви, с които не се срамуваха и да излизат.
2. Нивото на р. Дунав. Демокрацията успя за 27 години да го заличи, защото иска да живеем в невежество и безпросветност.

3. Светлото бъдеще. Тамън да дойде светлото бъдеще и дойде демокрацията, ритайки светлото бъдеще на земята и довършвайки го с бухалките на момчетата, платени от пичовете, получили куфарчетата на светлото минало.

4. Отне ни свободата сиренето и салама да са опаковани в лесна за разопаковане сива хартия. А не някакви пластмаси, дето са по-здрави от мавзолея, който също ни отнеха.

5. Едното време. Едно време никой немаше и да посмее да ни рекламира примерно бирата, че е толкова яка, колкото е била по царско време. Сеш'се?

6. Дружбата между народите. Сега само идват за алкохол и секс, но не си дружим с другите народи. Как после да не им крадем колите?
7. Децата, които пеят, да се сравняват с лъвовете, а не с австрийски жени с грива и пишле.

8. Оловото от бензина.

9. 9 септември за национален празник. Няма по-великодушен народ от този, чийто национален празник е загубата на война. Но станахме дребнави и амбициозни.

10. Отне ни бъдещето на децата и вместо да се изучат кротко в Ленинград и да се върнат обратно, държейки топлата връзка с Москва, работят за Голдман Сакс, заобиколени от гейове и ГМО.


zhelyo

Какво ви отне демокрацията?

Избери отговор!
Край