Дебатът Борисов - Трифонов (Предварително по минути™)

Jul 1, 2021     zhelyo     7875
Снимката горе ни е от 2011 година, когато са били приятели.


Борисов и Трифонов се очертават като титаните на политическата сцена и двете личности, от които нацията ще избере своя следващ стар или нов лидер. За да ѝ помогнем, а и за да не ги притесняваме тях лично, сме симулирали дебат между тях посредством изкуствен интелект, квантов компютър и стадо маймуни с пишещи машини. Ето:


Бойко Борисов: Добре бе, Слави, едно време бяхме приятели. Ходехме на кино, водѝ ме на село, ходѝли сме си на гости. Какво станà, че не вечерахме? Вместо с тебе, сега играя карти с Христо Йовов, който изпуска по-зорлем и от ония пропуски, кога риташе. Или с Иван Пилето, който само мъкне некакви кюлчета да ме злепоставя пред хората...
Слави Трифонов: Ей, голямата работа, Слави го водил на село и си били приятели. Аз с кого обядвам, с кого се виждам и с кого си дружа ако знаеш... И ако с всеки трябва да се съобразявам, какво ще остане за мене? Приятелството си е приятелство, но сиренето си е с пари.

Б.Б.: Ма ти сирене ли искаш? Да беше казал, ние какви врътки правим с мандрата в Елена, дето държи количества за държавния резерв!

С.Т.: Не, бе! Искам влияние, власт. Писна ми да управляват тъпи, неуки и алчни хора. Аз може да се справя по-добре, държавата да тръгне нагоре.

Б.Б.: Глупости, къде по-нагоре. От Токио до Рио де Жанейро ме посрещат с козируване. Построили сме магистрали, язовири, училищà, детски градини, пречиствателни станции, болници, супермаркети, стадиони, тунели, мостòве, тротоари, подлези, космодруми, небостъргачи, площади, паркове, гори, океани, колиби, фабрики, земеделски площи, зайчарници, подпорни стени, майонеза, уиски, пет хиляди евро не са нищо пари, Барселона.

С.Т.: Малко май се оля, спри се, вече си жалък. Остана само да почнеш да си каниш сценаристите всеки ден за гости и да разказваш вицове, четени от Интернет.
Б.Б.: Какво съм жалък, нахалник такъв. И измекяр. От как бях дете не си слизал от телевизионния ефир, всеки ден осмиваш постигнатото от другите, построеното. Ден и нощ, без спирка. Едно благодаря, едно браво, едно потупване по рамото няма за мене. А за тебе - евала, гюбеци, концерти, танцьорки и певици.

С.Т.: А за тебе плеймейтки.

Б.Б.: Стига си повтарял фалшиви новини. Плеймейтки, мис бикинита. Признай си, че и на тебе ти се краде. Дани Митов ви разкри - искате да смените една корупция с друга.

С.Т.: Няма какво да крада аз.

Б.Б.: Да, видях аз как се шириш. Нали пратих Ива Николова с дрона. Срещу филмовия център цяла прогимназия си вдигнал. Телевизията ти изглежда като "СКАТ", а палатът ти като в Холивуд. И охраната ти повече от моята. Какво се оплакваш от живота в България и от управлението ми, виж колко ти е добре.
С.Т.: Аз го правя за другите.

Б.Б.: Кои други? Кой стои зад теб?

В това време на сцената на дебата изневиделица излиза Христо Иванов и се намесва: Искам да повдигна темата, че вие двамата изобщо не споменавате Доган, Пеевски и ДПС. Да не ви е страх? Как ще изкорените дълбоката държава и задкулисието, като вие от десетилетия си играйкате с тях! 

Запъхтян на сцената се намества Карадайъ: Оставете г-н Доган, той няма нищо общо с ДПС и не е член. Доколкото съм чувал, човекът отглежда домати и създава нови технологии за студен резерв, райграс на пясък и тръба за отходни води. Пеевски никога пък не сме и чували за него. Лъжец! Искаш ли да ти насъскам моя сънародник Ердоган, Христо!

Чули врявата, с чорлави ролки на главата и по пеньоари се появяват, за да не изпуснат нещо и Мая Манолова и Татяна Дончева. Почват да викат: Мутри вън! Мутри вън!
Корнелия Нинова се появява и страхувайки се да не изпадне от сеира и да се окаже прекалено скучна и ирелевантна за публиката влиза на сцената и удря с метален стол по Марешки, който е излязъл да пита дали някой няма някой лев да отпусне за сина му, че детето ходи голо.

Настава бой, изтъркулват се от сцената. Борисов и Трифонов остават сами и продължават:

Б.Б.: Добре бе, стига си се държал толкова наперен, виж, че едва се държиш седнал, грохнал си. Дай да се разберем нещо.

С.Т.: Няма какво да се разбираме, ти си по-грохнал. Виж се на какъв дроб си заприличал, уж спортист го даваш.

Б.Б.: Карам дълъг COVID, симптомите остават с месеци, години.
С.Т.: COVID е измислица на американските ти господари, не съществува.

Б.Б.: Е, теб нали те удари в коленете. Затова не дойде депутат в миналия Парламент?

С.Т.: А ти що не отиде депутат, многознайко? 

Б.Б.: Ти би ли работил в твоята телевизия на местото на Ванката. Айде стига глупости. (смеят се)

Рязко студиото за дебати нахлува Васил Божков. Смълчават се сконфузено, а след това и двамата в хор: О, Васко! Как си, отдавна не сме се виждали. Ей, то кое време вече, трябва да ставаме, че има кампания за вършене.
Тръгват си припряно.

Васил Божков остава сам, захапва пура и си казва: Приятелството си е приятелство, но горко му, който го забрави.

Кой се представи по-добре в тоя дебат?

Избери отговор!
Край