10 шармантни приложения на Българския модел по света

Sep 26, 2017     zhelyo     3682
Целия текст четете в новия брой на Прас-Прес! 

Българският правосъден, демократичен, футболен, културен, архитектурен и всеобхватно житейски модел е избуял мощно, но на тъй нечестно малката ни територия. Но защо не се опитаме да го наложим навред, да почерпим света с разкоша си и да го облагородим?


Не е невъзможно, но сякаш е далеч. Засега успешно ги научихме на контрапротести, но има още. Нека само да мечтаем колко свеж може да е Света, ако почерпи вдъхновение от нас. Ето 10 факта от паралелната вселена, в която Българският модел доминира цивилизацията.
1. Мастит бизнесмен-политик с апетити към тютюневия гигант Philip Morris ще използва държавните си лостове, за да купи странно евтино компанията и за две години ще я разпродаде, оставяйки производствени мощности, колкото да му върви контрабандичката в Близкия изток.

2. Разследването за връзки с Русия на Доналд Тръмп и участниците в предизборната му кампания стига до повдигане на обвинение към неизвестен извършител.

3. Ангела Меркел ще иде заедно с пеещ поп да открие ново хале на завод на БМВ и да направи всичко възможно да изглежда, че тя лично го е построила с нейни пари.

4. Бежанците няма да са проблем, защото ще изгасим лампите и ще се правим, че няма никого, докато си тръгнат. А не както сега - уелкъм, вилкомен, влизайте, не се събувайте. 

5. В Рим Колизеумът ще бъде реставриран с газобетон и евтина шпакловка и така получилия се стадион ще бъде подарен на фирмен отбор на някой близък до правителството мафиот. 
6. Форматът на Шампионската лига ще бъде променян 2 дни преди първите мачове, за да се набута вътре някой по-комерсиален отбор. После ще бъде променян още веднъж съвсем в последния момент, защото телевизията, която държи правата, ще излъчва риалити, в което неизвестни никому хора си крещят.

7. В Скандинавия всички ще имат минимум астма, защото се топлят с кюнци и всичко им е прахоляк. 
....

Има ли нужда светът от побългаряване?

Избери отговор!
Край