10 парламентарни инициативи, за които от не!коалицията ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ се съгласиха

Apr 20, 2023     zhelyo     3179
Новата коалиция и старата коалиция сформираха една не!коалиция за работа в Народното събрание и приемане на важни закони. Ето ги ключовите съгласия и предстоящи общи дейности.

1. Бюджет. Законът за националния бюджет от мнозина е считан за най-важната мисия на 49-ото НС, дори да не се състави редовно правителство. Новата коалиция ще приеме закон, с който се съгласява с това становище. Самият бюджет обаче няма да бъде гласуван, че много сложно и ще се скарат.

2. Съдебна реформа. Темата е трудна и различията са огромни, но новите не!коалиционни партньори са се съгласили задължително обявяване на Царски път до 10 при каквито и да е арести занапред, така че човек да има шанс да си иде в Дубай, ако не е случаен.
3. Нов изборен кодекс. На лош късмет е, ако не се щипне изборният кодекс при формирането на ново Народно събрание. След машинно и хартиено гласуване, новата не!коалиция ще въведе и гласуване по полов път. По този начин ще бъдат включени и негласувалите на досегашните избори, които подхождали към пряката демокрация с израза "ебал съм ги".

4. Закон за джендъра в училище. Целия пети клас вече ще бъде посветен на джендъра, а децата няма да минават в шести клас, ако в края на учебната година всяко не си е измислило свой собствен пол.

5. Закон за българската природа. Не, не, нищо в духа на това, че ще бъде пазена, ще се спре сечта, заграбването на горски стопанства и строежите в дюни. По-скоро законът ще криминализира отричането на това, че българската природа е най-уникална и че българските жени са най-красиви.

6. Закон за държавната администрация. Работната сила на бюджетна издръжка трябва да бъде свита, но от къде да се почне? Съкращенията ще бъдат направени на базата на късмет, за да няма вълна от дела за огромни неустойки. Просто се съкращават всички риби, водолеи и везни.

7. Закон за държавната детска болница. Всички са принципно за тая идея, но така и болницата не се случва и няма къде да работят децата лекари. Затова един закон, задължаващ в детските отделения да работят само деца лекари и медицински сестрички и братчета, ще бъде добра крачка напред.
8. Закон за личните данни. В епохата на киберпрестъпленията личността на гражданите трябва да бъде по-защитена от всякога. Новата коалиция има експертите и знае, че трябва към ЕГН-тата да се въведат малка, голяма буква, специален пунктуационен знак и римско число.

9. Закон за изкуствения интелект. Заплахата за българското общество от новите технологии е сериозна и изкуственият интелект е на прага на това да обезсмисли яловите политици и политически организации, като поеме държавното управление и внесе ред и спре кражбите. Новата коалиция не би искала да допусне това.

10. България на три морета. ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ биха извлекли големи ползи за трайността на не!коалицията си, като въведат политики за засилване на глобалните промени в климата и покачване на нивото на световните океани. Това би доближило Егейско и Адриатическо море до нашите граници и би върнало онази стара слава на Българската империя от по времето на Симеон Едно.

Коалиция ли са?

Избери отговор!
Край