10 Не!Теми, които коронавирусът ще заглуши

Mar 12, 2020     zhelyo     5008
Най-сетне коронавирусът дойде и всеки водещ на сутрешен блок, всяка мисирка и всеки инфлуенсър ще го дъвче и джвака, презапасявайки се с тоалетна хартия и маски. Това означава, че едни теми, не по-маловажни, ще бъдат заглушени. Ето какво ще изпуснем от мейнстрийм медиите заради китайския бацил:

1. Представителите на родния хайлайф да направят лични равносметки за приключилия ретрограден Меркурий. Какви беди ги сполетяха, какви шансове изтърваха, какви ангажименти отложиха.

2. Пътуването до Марс - избягване от роднини и отговорност, маскирано като наука? За какво им е на някакви хора да се юрнат до Марс? Може би бягат от необслужени кредити и близки хора, за които трябва да полагат грижи. Има ли нещо гнило в представяното ни като прогрес космическо движение?
3. Истински ли е по-евтиният руски газ? Да не е като сиренето Булка - продукт от палми? Продукт от динозаври.

4. Вредна ли е всъщност водата? Водоснабдявания и бутилиращи компании имат изгода да маркетират водата като основа на живота на Земята. Но всъщност тя е развъдник на бактерии, патогени и 99.9% от потта подмишниците ни е вода. Можем ли без нея?

5. Извънредно топлата зима. Има ли глобално затопляне, няма ли глобално затопляне. Но с търсене на мнения само от случайни хора, а не от експерти.

6. Излел е Дельо хайдутин в Космоса. Трябва ли безплатно да хвърляме класиките си на непознати извънземни, които може да заграбят културното ни наследство. Получава ли космически отчисления чрез Музикаутор Валя Балканска?

7. Интервюта с класната, комшийките и далечна братовчедка на Иван Гешев. Какъв беше като малък, малко щури истории, свежести от безсмислен характер.
8. За и против насилието над жени. Всяка тема има различни гледни точки и топ-журналистиката у нас го доказва, като легитимира всяка от тях. Ето страхотна тема за което.

Последните две подушете в брой №68 на Прас-Прес.

Искате ли коронавирус в България?

Избери отговор!
Край