10 Не!Ща, в които да инвестираме Седемдесет и трито стотинки

Nov 24, 2023     zhelyo     2053
Случихме на Деляни. Имаме си проправителствен Делян Пеевски и антиправителствен Делян Добрев. Евроатлантици от сой и работещи заедно за добруването ни като нация. А с какво се римува нация? С дерогация.

Златният дъжд, наречен 73 стотинки на литър, ще ни зарадва тамън за най-светлите празници. Дали за Коледа или Великден не е ясно, нито за коя година точно, но със сигурност предстои и няма къде да мърдат или ходят. Ако другите балъци инвестират в крипто, NFT или китайския имотен балон, то българите се доказахме като най-умната нация и инвестирахме в руски горива на надути цени и сега започва да ни капе. 

Но какво да правим с тези пари изневиделица? Прекалено хубаво не е на хубаво и е редно да ги похарчим за нещо, преди да ни ги откраднат или инфлацията да ни изяде.
1. Да купим още руски горива. Изпиваме ги. Връщаме бутилките. И хоп - още по 73 стотинки. Перпетуум мобиле на парите.

2. Да направим безплатни тоалетни. Да, кметската кампания свърши и лайнометите се загащиха, но България има дефицит на читави публични тоалетни, а където има, освен в моловете, струват майка си и баща си. А и Путин ще пикае газ, ако разбере, че го щавим, за да ачкаме и чуркаме на чистичко и новичко.

3. Космическа програма. Може би ще се обединим като народ, независимо от своите полови пристрастия, футболни самоопределения, геополитически джендъри и фетиши спрямо орехите в таратора, ако започнем една държавна всенародна програма за покоряването на Марс. Марс е български, да го заселим с наши инфлуенсъри от инстаграм, тик-ток и телевизионни реалитита за оцеляване и танцуване!

4. Скулптура от стотинки. При тая инфлация монетите със стойност под 1 лев са практически досадни и само тежат в народните портмонета. Но ако съешим всичките, може да направим гигантска статуя и най-после да възстановим Бронзовата къща, която радваше нацията на мястото на катурнатия Мавзолей.

5. Да ги доверим на ръководството на БФС. Предстои нов квалификационен цикъл и при правилни залози на точен резултат, обръщалки и точен брой голове след 75 минута много бързо седемдесет и тритяхто стотинки ще набъбне до един сак с пари.
6. Да използваме спортната зала в Бургас като касичка. Ако спестим в нея тия пари, може да си купим страхотни неща, когато порастем. Или да заведем първото си гадже на Нова година във Велинград, ако някога имаме национално гадже. Но защо примерно да не ухажваме Косово?

7. Блек фрайдей и в сряда. Американците ще бъдат стъписани от комерсиалния размах на българите, ако си наредим втора промоция за месеца. 

8. Хайвер. Да се поглезим с нещо, и ние сме хора. Веднъж се живее. Зелен хайвер, че се пости сега.

9. Да завършим със стотинките магистрала Хемус. Плътни са и не се износват като горния асфалтов слой. А и асфалтовата ядка не е толкова вкусна, колкото монетковата.

10. Вижте в Прас-Прес, като похарчите спестеното от почти 4 литра гориво, за да си го купнете.

Колко са 73 човешки стотинки в кучешки стотинки?

Избери отговор!
Край