10 Не!Ща, с които да помогнем на американците да си стегнат демокрацията

Jan 8, 2021     zhelyo     5456
Американците ни стигнаха. На ниво 1997 година. Нека им подадем ръка, акъл и ресурс, така щото Преходът им да не продължи 30 години и да стигнат до нашето сегашно цветущо състояние. Нека им речем как да се оправят малко:


1. Гласуване само с бюлетини. Какво е това по пощата или машинно. Гледай как измами стават, ние тука само честни избори правим и никой почти не се оплаква.

2. Нашето посолство там да рече: Осъждаме ли посегателството срещу правовия ред и проявите на насилие? Или пък подкрепяме волята и свободолюбивостта на един народ, готов на саможертва в полза на истината? Нека им внесем спокойствие и доза международна подкрепа, нека ги заплашим, че ще им спрем газовите проекти, ако не ни послушат.
3. Няма да стане с нахлувания, патаклами и дори убити хора. Ето, даже Тръмп обяви, че ще сдаде властта, което допреди това отричаше. Трябва да замерят сгради с яйца, домат, тоалетна хартия и някакви хора да правят гладна стачка.

4. Пеевски да прати Делта Гард да варди Конгреса. Не, че си нямат танкове да дойдат, те поне не са си ги подарили на Македония.

5. Тръмп прекалено много пише, а хората не обичат да четат. Да седне в черния джип и да удари едно кръгче, а Иванка да снима погрешка от селфи камерата как прави муцки.

6. Белият дом е с много лесен достъп за туристи. Може да подхвърлят кюлче или пачка, да настане скандал, да рухне доверието в институцията. Да се пускат само жени на крупни бизнесмени, новоизгряващи журналистки и невръстни тенисистки.

7. При такива случаи на напрежение както оня ден, защо да няма спор с Великобритания? Говорят някакъв измислен американски и си присвояват древна история. А са измислена държава, даже не трябва да са Великобритания, а примерно Англия и приятели.
8. Да бутнат своя Мавзолей - мемориала Линкълн. На негово място да дават на млади творци да показват таланта си с разчупени проекти от бронз, плексиглас и екрани с ниска разделителна способност.

9. Да спрат да бият негрите. Ето, ние що нямаме проблеми с тях. Даже, когато в Левски, ЦСКА и другите отбори има пари, взимат много по-високи средни заплати от останалите жители в страната. Ние да учим САЩ на интеграция.

10. Медиите да се фалират и да почнат да се издържат от антипазарни банкови кредити, отпуснати по неясен начин. Малко мир да има, да можеш да звъннеш да кажеш това да спрат, онова по друг начин. Не така да се изпущат юздите.

Имаме ли какво да дадем на света?

Избери отговор!
Край