Златните арки ще бъдат поместени при Камбаните заедно с Бронзовата къща и паметника на съветската армия

Dec 11, 2023     zhelyo     2500
БУНКЕРА – Столична община обяви, че сюрпризиралите софиянци златни арки, които предизвикаха обществени дебати и бурни фейсбук емоции, ще намерят своя нов дом в комплекса "Камбаните".

Там те ще бъдат оставени да събират благородна патина заедно с прочутата Бронзова къща и паметника на съветската армия и няма да пречат на никого.

"Ще отредим онова място над Бизнес парка за резерват за публично изкуство, което да бъде посещавано с носталгия и от немай къде. Надяваме се да стане хипстърска дестинация и да има хамбургерарийница с крафт бираджийница, пекарнотерия за топъл хляб и шкембетероартория" - споделят визията си общинарите.
"Предвид бурната история на златните арки и тяхната способност да предизвикват обществено внимание, смятаме, че тяхното поместване при Камбаните е идеално решение", коментира представител на общината.

"Това ще създаде уникален културен ансамбъл, който ще привлече както местните жители, така и туристи." 

Добавянето на златните арки и Бронзовата къща се очаква да обогати визуалния и културен облик на района. Паметникът на съветската армия пък ще внесе немалка доза тръпка и опасност да се счупи и стовари на главите на правещи си селфи любители на екстремния туризъм.

Планира се официалното откриване на новоформираната културна зона да се състои с редица събития, включително изложби, концерти и пърформанси, както и да има още арт-инсталации, които да останат неразбрани от народните маси.

Бяхте забравили Камбаните, нали?

Избери отговор!
Край