Жаждата за IT-кадри ескалира до обява за junior developer с единственото изискване да диша що-годе правилно

Jul 14, 2021     zhelyo     17888
IT СРЕДИТЕ - Все по-осезаемото в цивилизационен мащаб кариерно преиориентиране към сферата на компютрите стана повод за пореден куриоз.

Жаждата за специалисти от всякакъв калибър доведе до едни от най-високите средни заплати и глезотии като кафе и плодове на работното място и колективни инициативи като тичане в кал, но явно това не е достатъчно.

Обява, публикувана онзи ден, направи впечатление на онзи дял от човечеството, който все още успява да намери с какво да се изненада - единственото изискване към кандидатите за позиция junior developer за .NET в средна по размер компания е да "диша, така че да доставя достатъчни количества кислород на виталните си органи."
Специалисти в бранша сочат, че обичайно минималните изисквания за такава стартова позиция са базисни познания по C#, MySQL, малко JavaScript и HTML нямало да навредят, а собствена проактивност при запознаването с каквото и да е друго доскоро правело добро впечатление.

"Няма вече дори от онези хора, дето говорят страшно меко и се чудиш дали сами не си се подиграват. Вече всички работят в този сектор и наистина букавлно няма кадри" - сподели собственикът на компанията, помпайки надуваеми кукли, за да не пустее офисът.

Високо ли е изискването?

Избери отговор!
Край