Йовчев призна: Полицаите са дошли при Парламента спонтанно

Jan 10, 2014     zhelyo     9577
Полицаите бяха подкрепени в исканията си и от цивилни. Петъчният протест на полицията около Парламента с искане за оставка е спонтанен, призна вицепремиерът Цветлин Йовчев.

Както е известно, служители на МВР прекараха цял ден около Народното събрание след призива на учителя по информатика Явор Никифоров за протест, като го подкрепиха в желанието му за свалянето на правителството.

"Полицейските служители са и граждани, и свободни хора. Не вярвам някой да им е платил, за да дойдат от всякакви краища на България, за да стоят около Парламента през целия петък, тъй като условията на труд за родната полиция са много добри" - сподели министърът на вътрешните работи.
Полицаите бяха окупирали сградата на Народното събрание и се бяха разположили от двете страни на огражденията. Все още няма данни на МВР за числеността им, но прогнозите на очевидци варират между 1500 и 5000 протестиращи униформени, подкрепени от около 100-200 цивилни.

Запитан дали ще последват санкции, министър Йовчев декларира, че това би било репресия и смята за свещено право дори на служителите на полицията да демонстрират неприязънта си към дебилната и параноична власт, която се страхува от учители по информатика, крепи се на невротичен човек и през следващата седмица ще бъде ударена със звучен шамар от Европейския съюз.


zhelyo,

посветено на служителите на МВР, търпящи непрестанна гавра от своето висше ръководство, чиято преценка за риска от протести и бежански вълни е умела като мерки, взети срещу безчинстващ истерик

Подкрепяте ли протеста на полицаите?

Избери отговор!
Край