Вежди Рашидов става шеф на новините по bTV, медията ще говори повече за изкуство

Sep 26, 2023     zhelyo     2583
У БАНКИНИ  - Следващият шеф на новините на bTV е ясен и това ще бъде бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов.

Бившият министър на културата и известен скулптор обяви, че е готов да извае истината в новото си поприще, като благодари на Бойко Борисов, че го деканселира, след като преди месец той изгуби мястото си в парламента, защото каза истината, която всички суперготини мъже в България мислят.

“Реших да направя тази промяна, защото смятам, че Вежди Рашидов е по-подходящ за тази позиция. Той има богат опит в културата и изкуството и знае как да привлече вниманието на публиката. Той ще направи новините по bTV по-интересни, по-разнообразни и по-красиви. Трябва да се говори повече за изкуство и култура, защото това са неща, които хората обичат и ценят, по-малко да се тровим със сглобки и други трагедии”, заяви Борисов.
“Със задоволство приемам тази отговорност и благодаря за доверието и че не ме забрави, Бойко! Ще се постарая да направя новините по bTV по-качествени, по-обективни и по-приятни за гледане. Ще говорим повече за изкуство, защото то е важно за духа и развитието на обществото. Ще показваме повече от моите скулптури и други произведения на български художници, за да разбудим интереса към българската култура. Новините не трябва да са само лоши и тревожни, ще върна красотата в живота на хората”, каза Рашидов.

Очаква се Рашидов да започне работа като шеф на новините на bTV преди следващия ретрограден Меркурий.

Как ще се справи Рашидов?

Избери отговор!
Край