Без великденски надбавки за пенсионерите, щели да се превъзбудят и да умрат

Mar 8, 2015     zhelyo     3922
КАФЕ В ЦЕНТЪРА - Правителството ще направи крачка назад и ще се откаже от идеята си най-бедните пенсионери да получат епохалната сума от 20 лева за Великден. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов, докато пиеше кафето си в компанията на корпулентен мелез между човек и свиня.


Ако им дадем по 20 лева, ще се видят в чудо, няма да знаят какво да ги правят, ще се превъзбудят и от шока може дори да умрат. А както знаете, имаме и заем от 16 млрд. да изплащаме”, допълни Горанов, вмятайки небрежно, че и той не харесва прическата си, но вече е свикнал с нея.


От друга страна не е честно да се дават на пенсионерите толкова много пари, защото ако ги използват неразумно и ги пръснат за кисело мляко, ще им стане лошо и ще повръщат. Обмисля се вариант на всички пенсионери да се дадат по 30 лева, а след това да се отнемат 50, защото Вежди Рашидов още не си е събрал всичките пари от КТБ.
От НАП изразиха готовност да започнат финансови проверки спрямо най-бедните пенсионери, тъй като живеейки, те извършват активна дейност, а с по 100 лева на месец и нужда от скъпи лекарства, няма как да оцеляват просто така. Допуска се и възможно най-лошият сценарий - част от тях да работят за Uber и да пушат цигари без бандерол.

beasta

Как да зарадваме пенсионерите, без да ги подлагаме на риск?

Избери отговор!
Край