В София вече само с нови коли или с по-стари, но да са скъпи бегачки

Dec 5, 2017     zhelyo     6163
СОФИЯ, ВАШ ГОЛЯМ МОРДОР - След като първата стъпка към превръщането на София в модерна евразийска столица бе предприета преди много време с някакво решение, което никой не помни, а втората преди някакво друго време чрез задължаването на софиянци да си простират дрехите на открито, столичната община направи и последната.

От следващата седмица по софийските улици се забранява движението на всички автомобили, произведени преди повече от 3 години. Ще е позволено да се движат само беемвета, аудита, мерцедеси и джипове. Изключения ще се правят и за по-екзотичните, но достатъчно скъпи возила, за закупуването на които нормален човек у нас би трябвало да работи средно поне 127,3 години от живота си.

Експертите на общината споменаха само първите няколко довода за това си смело решение и гордо си дръпнаха от пурите:
Първо, след като и без това никой не може да спре пишлеметата с новите лъскави коли да карат все едно пътят е техен, най-безболезненото решение е и де юре да стане такъв.

Второ, онези с таралясниците не само замърсяват повече въздуха, ами и като цяло са малко “по-така” хора, да си го кажем честно.

Трето, задръстванията, паркирането, губенето на ценно време. Сега софиянци ще могат да прекарват повече време със семействата си. Ако пък не могат, защото работата им е далече и няма за кога да си ходят до вкъщи, а ще спят на пейка в някоя градинка наблизо, така ще се калят и няма да се охарчват за лекарства.

“По този начин с един куршум избиваме рибата” – похвали се заместник кметът по народни поговорки в общината Нилук Ялов и се обоснова в по-казионен стил – “така хем въздухът ни ще е чист, хем създаваме условия за значително подобряване на спортната форма на столичани, опазване на техния живот и здраве, спестяване от медицински разноски и… изобщо всичко бе!”


Knartist

Какво ще правите след решението на общината?

Избери отговор!
Край