Ток от електронен подпис уби жена

Feb 10, 2015     zhelyo     19101
ХУЙОВЕНЕ - Е.П. на 63 г. от врачанското село Хуйовене загина, след като я порази ток от електронен подпис. Жената ашладисвала слива с електронното си устройство когато се случил инцидентът в градината.


От фирмата производител коментираха, че загиналата е  използвала електронен подпис работещ на трифазен ток, тъй като има значително по-голяма мощност. Въпреки това, модерната технология е сравнително безопасна, тъй като масово се използват електронни подписи с батерии.


Разследващите са установили, че жертвата е фалшифицирала електронния си подпис с цел измама и източване на неназована фалирала банка. Експерти коментираха, че при намеса в електронния подпис от неквалифицирани лица е възможно електрониката да бъде повредена и опасна за здравето и живота на потребителя.
Министърът на електронното правителство заяви, че "Късото съединение прави силата, това го пише, дори на сградата на Народното събрание. За да изградим модерна дигитална администрация е необходимо гражданите да се снабдяват с мощни електронни подписи на трифазен ток!"


Електрическият министър
 

Имате ли електронен подпис?

Избери отговор!
Край