Тютюнопроизводителите щели да гледат канабис, нямало да го хвърлят, ако не им го купят

Jan 16, 2014     zhelyo     4792
Протестиращите срещу ниски изкупни цени на тютюна негови производители обявиха, че вече искат просто да им се разреши да отглеждат канабис.


"По-модерно е, има повече приложения. Освен за развлечение, той се ползва в медицината и за кулинарни цели. А и там сами ще си продаваме стоката без прекупвачи" - съобщиха прозорливите тютюнопроизводители, внезапно проявили предприемачески дух.


Отказът от дългогодишното поприще на много хора в Южна България остави производителите на цигари с прост филтър в устата, но икономисти предвиждат ползи за стопанството на регионите, в които основният отрасъл е отглеждането на тютюн.
"Канабисът ще се котира по-скъпо и ще се продава повече. Регионът ще спечели, особено ако успява да продава продукцията надалеч, защото ако я потребява, ще прибегне до по-дълги сиести" - споделиха очакванията си пазарни анализатори.


Държавата няма да субсидира това начинание, но производителите обещаха да не изхвърлят реколтата си, ако не сколасат да я продадат, а да я ползват за утеха - нещо, което тютюнът не можел.


zhelyo

Време ли беше?

Избери отговор!
Край