Тази година денят на данъчната свобода се пада догодина

Feb 26, 2024     zhelyo     880
И АЗ СЪМ ОТ ДДС - Българските граждани и предприятия ще трябва да отложат празненствата за Деня на данъчната свобода за следващата финансова година, обявиха от Министерството на финансите.

Традиционният ден, символизиращ момента, в който гражданите и бизнесът спират теоретично да работят за държавата и започват да печелят за себе си, тазгодишната година е пресметнат да настъпи едва на 21 март догодина.

"След задълбочен анализ на текущата икономическа обстановка и съответните данъчни облагания, достигнахме до извода, че този ден ще е догодина. Самото изчисление коства на държавния бюджет толкова много, че го отложи с 3 дни", коментира експрет от МФ
Държавата обаче не седи със скръстени ръце и вече обмисля мерки за стимулиране на икономиката, сред които и въвеждане на "данък на оптимизма", който ще бъде налаган на всички, които все още вярват, че денят на данъчната свобода може да настъпи през текущата година.

Разбира се, Денят на данъчната свобода за галениците на НАП, които дължат милиони година след година, настъпи още на 1 януари тази година.

Къде ще сте си за Деня на данъчната свобода?

Избери отговор!
Край