Свлачище мести Алпите в Столипиново, ромите стават шерпи

Feb 23, 2015     zhelyo     5015
ПЛОВДИВ - Нова надежда озари зимния туристически сезон в България, след като 102 туриста от Зимбабве си тръгнаха разочаровани от опашките пред лифтовете в Банско. По вече потвърдена от НИМХ-БАН и обнародвана в "Държавен Вестник" информация, голямо централноевропейско свлачище е подхванало Алпите и бавно, но сигурно ги придвижва към небезизвестния пловдивски квартал Столипиново. 


Новината бързо обиколи непретенциозните обитатели на гетото, които вече теглят потребителски кредити, за да оборудват местните СПА центрове с 50-инчови LED телевизори и по-обемни сателитни чинии. Чевръстите и работливи домакини пък редят синоними на "кибапчета" и "кифтета" в менютата, ползвайки Гугъл Транслейт и морзовата азбука, децата сричат "Гутен Таг" и "Ю ар уелком" под съпровода на "Чай шукария". Пъргави търговци сменят табелите "искупувам стару жилязо" с "Best ski vacation packages", "копувам печки, перални, бойлери" със "Ski rental & shop", а социалното министерство обяви безплатна програма за преквалификация на кибици до степен "Планински водач".


Еуфорията достигна върха си при емигриралите жители на Столипиново, които стягат усилено куфарите на път за вкъщи: "Нашата родина са Алпите, стига са ни залъгвали тук с по 2-3 хиляди евро помощи. Ако трябва лифтовете ще върнем за старо желязо, но пак ще сме по-добре у дома".
Министър Лиляна Павлова със задоволство обясни, че събитието е всъщност част от програмата на ГЕРБ за развитие на туризма и е било ключова част от програмата на кабинета. "Не си мислете, че това е плод на щастливо съвпадение. Зад всичко това стоят нашите безкрайни усилия и дългогодишен труд" заключи тя, явно визирайки 2 багера на контраразузнаването, които от години подпомагали процеса на свличане, преди да им свърши нафтата, както и молитвите по инициатива на премиера да тръгне свлачище от Централна Европа към Централна България. 


Oxygen

Бихте ли карали ски в Столипиново?

Избери отговор!
Край