Цензурираните части от стенограмата за КТБ

Jun 13, 2017     zhelyo     18792
Стенограмата от КТБ, за която президентството бе осъдено от Биволъ да публикува, се оказа с фрагменти, които са заличени, както и с цели откъси, заличени при обнародвания си вариант.


Екип руски хакери, възрастни зорки жени от първия етаж на блока, както и пословичните клюкари на всички нива в държавата, ни разкриха онези части, които политическото статукво в лицето на президентската администрация се опита да спести на българския народ.


Съкратени са няколко реплики на тогавашния гуверньор на Българската народна банка Иван Искров:
 
Иван Искров: ...имаме и опция да пререгистрираме КТБ като друго... след като разбрахме, нали, че не е баш истинска банка. Имам предвид примерно едно платено участие при Гала. Където да се вдигне малко имиджа на банката като алтернативна форма на финансова институция. Без глутен, био, хомео, сещате се. И други банки може да почнат така да се ребрандират и да се вдигне малко отговорността на банковия надзор.
********

Искров: Първа инвестиционна банка прави хубави телевизионни реклами. Дори само за това ще е грехота да не я оправим.

********

Искров: Ако искате, вместо тия 1-2 милиарда да ги вливаме некъде, да си ги поделим, един чартър надалече и тия бунаци да се оправят?

Тогавашният премиер Пламен Орешарски не стои да гледа с отворена уста, както по принцип, но и взима думата.
Пламен Орешарски: Като надпартиен напълно независим експерт аз предлагам да не губим време да приказваме, а да звъннем на г-н Пеевски да ни каже какво да правим. Просто да не хабиме излишен ресурс, уморен съм.

********

Орешарски: На КТБ отдавна ѝ е изтекъл срокът на годност, както продуктите в кухнята на някоя затънтена детска градина. И когато миризмата стане непоносима и не може вече да се дава на децата тоя буламач, трябва да затворим детската градина и да кажем, че има спукана канализационна тръба и от там мирише, докато заметем негодните продукти, документацията за това къде са отишли парите за пресни храни и кой е направил врътката да взима храна пред изхвърляне и да си пълни джоба междувременно. Нещо от тоя сорт.Настоящият премиер и тогавашен водач на опозицията Бойко Борисов също е деен:
Бойко Борисов: Аз дадох идеята ПИБ да купи емблемата на КТБ и да се направи една нова банка Първа Корпоративна Търговско-инвестиционна Банка 681-София.
********

Борисов: За пред чужденците и партньорите най-добре е да поддържаме тезата, че става въпрос за банка за сперма. И без това като видат как изглежда Цветан Василев, нема да поверват, че става дума за корпорация, държала милиарди от икономиката на България.От БСП контрират:

Румен Гечев: Играл съм го тоя мач. Трябва да се отклони вниманието от банките. Мислех си за джаджа, базирана на лагер, която се врътка между пръстите. Голяма зарибявка.

Орешарски: Ти си по-голям тъпак от мене.
Гечев: Ама на мене вече ми се размина това, сега трябва да гледаме на тебе как да ти се размине, наглец!
Водещият евродепутат на републиката и лидер на тогавашната коалиция България без цензура Николай Бареков дефинира ситуацията между двете обсъждани банки:
Николай Бареков: Истината е следната. Атаките срещу КТБ идват от Прокуратурата и добрите медии. Атаките срещу ПИБ идват от лошите медии.Президентът Плевнелиев не спира да е идеалист дори по време на напечения кризисен Консултативен съвет:

Росен Плевнелиев през сълзи: А не искате ли всички да сме приятели и да добруваме!


Разбира се, в КСНС при президента участват и регулярните гости от сутрешните блокове Андрей Райчев, "професор" Божидар Димитров и Мира Радева, но техните завети са свръхцензурирани и нашите експерти не успяха да ги хакнат.


zhelyo
 

Може ли да остане нещо скрито-покрито в тия времена?

Избери отговор!
Край