Симеонов: Ще се возя една седмица в инвалидна количка и няма да си гълтам лигите в знак на съпричастност

Oct 25, 2018     zhelyo     6902
НА ВИЦЕПРЕМИЕРСКИЯ ТРОН - Валери Симеонов ще прекара следващата седмица доброволно в неравностойно положение.

Вицепремиерът ще бъде в инвалидна количка, за да покаже отношение към хората с увреждания, различно от това в изказванията за партийната му телевизия Скатология от миналата седмица.

Той обясни, че иска да прояви хуманизъм, за да не го помнят хората с мятане на баби, унижаване на майки на болни деца и спиране на дискотеки като някакъв кисел Гринч.
"Искам да видя какво е да си човек с увреждания. Естествено, няма как да видя какво е да си слепец, щото нали не виждат. Но да вляза в обувките на инвалид... който все пак има крака, де" - с такт и мяра към темата обясни мотивите си Симеонов.

Той допълни, че няма да преглъща лигите си и ще си върже крайниците с ластици, за да спира кръвта си към тях и да изтръпват и отмаляват, така че да не ги ползва, за да е достоверно, а не само да се прави на човек в неравностоно положение.

Той бе подкрепен от шефа на бизнеса у нас Кирил Домусчиев, който обеща лично да продаде след това инвалидната количка на Симеонов за скрап, а печалбата от това да дари, но не на някой инвалид, а на прохождащ бизнес.
Край