Светлана Шаренкова призова: България да приеме рублата!

Aug 23, 2013     zhelyo     6619
Символът на българо-руската дружба и председател на Форум "България-Русия" Светлана Шаренкова призова управляващите час по-скоро да заменят лева с рублата, за да тласнат страната към икономическа независимост.


"Еврозоната трябва да бъде затворена страница в книгата с национални перспективи. Там положението пропада ежедневно. Рублата същевременно е подценявана, но страната може само да приеме, ако се обвърже с нея и дори я приеме за своя валута" - посочва Шаренкова.


Според нея фактът, че 1 лев струва повече от 22 рубли не е признак на слаба валута, а на това, че руската политика е политика на солидарност, в която валутата е евтина и респективно - достъпна за всички.
Руската икономика е в сравнителен подем особено с оглед рецесията, в която доскоро беше Европейският съюз. След кризата от 1998-а, руската икономика демонстрира почти непрекъснат плавен растеж, като доводите за сближаване на българския лев с рублата са базирани и на факта, че в момента левът все още е обвързан с неизползваната германска марка, а ние все пак не сме фашисти.


Мнението на Шаренкова бе прието от нацията с бурни овации, а малцината възроптали бяха отстреляни, за да се запази мирът.


zhelyo

Съгласни ли сте с предложението?

Избери отговор!
Край