От днес: Разрешават паркирането "само за малко" навсякъде в София

May 14, 2024     zhelyo     7707
СТОЛИЦАТА - Столична община обяви, че водачите на МПС имат най-голям усет за решаване на проблемите с паркирането и затова се съобрази с тях.

Паркиране на аварийки върху тротоари, пешеходни пътеки, в кръстовища, на зелени площи, пред входове, гаражи и къде ли не ще се разрешава, ако водачите преценят, че няма къде да оставят возилата си, така че да им е удобно.

"Очевидно прироритет на Столична община трябва да е удобството на гражданите, които са се качили на колите си. Те са избрали автомобилите си, за да им е удобно, ако не искаха - щяха да тръгнат пеш или с градския. Затова нека да паркират където искат, за да не обикалят като луди, докато намерят място" - влиза им в положение кметът Терзиев.
София официално да бъде наречена 'градът на свободното паркиране', като надеждите са да привлече и туристи от градове, където автомобилизмът, особено в централните части, е силно ограничен и хората биха искали да се любуват на безразборно паркиране и фриволничене зад волана.

Единствената забрана за паркиране ще важи само пред блокове, в които живущите са решили, че местата до жилищата им са тяхна собственост.

 

Как паркирате?

Избери отговор!
Край