Прокуратурата спря електронно гласуване за комедианти, хората го бъркали с парламентарни избори

Mar 15, 2021     zhelyo     3674
У СИЙКИНИ - Пресцентърът на държавното обвинение обяви, че след проведена спецакция заедно с отряд "Кобра" и група подпийнали военни картечари, които ги сърбели спусъците, е преустановено електронно гласуване.

Според наблюдаващия прокурор става дума за гласуване, представляващо имитиращ парламентарните избори продукт, тъй като съвпадало времево и тематично с гласуването за състава на следващото Народно събрание.

"Става въпрос за гласуването за наградата "Златен микрофон", в което се приканват хората да подкрепят стендъп комици - в общи линии това са хора, които говорят щуротии на други, които често си плащат за целия този фарс. Също като Парламента" - посочват разследващите органи.
Още по-подвеждащо обстоятелство бил сайтът goldenmic.eu, който не само се римувал с ЦИК, а и въвеждал в заблуда хората, че е възможно да се гласоподава през компютъра.

"Но най-големият грях на тази заблуда е, че хората гласуват безплатно, вместо да им се дадат по 50 лева, някое кебапче или да бъдат заплашени, че ще си загубят работата" - бесни са от държавното обвинение.

Имате ли си любим стендъп комик?

Избери отговор!
Край