Правителството излезе на протести срещу себе си

Nov 29, 2011     zhelyo     2527
Управляващата партия Герб и министрите ѝ се обявиха в стачка сами срещу себе си, като излязоха на протест пред сградата на Министерски съвет по-рано днес.

 

Исканията на министри и депутати варират, като най-често срещани са упреците и споровете между колеги. Стачните действия продължават и сега, като протестиращите се подкрепят в митинга си, основан на обвинения помежду им.
 

Действията бяха започнати от депутатката Искра Фидосова, която поиска оставката на Бойко Борисов, след като Премиерът отказал да я почерпи с втори бонбон за победата на Левски над Светкавица с думите: "Биха само с един случаен гол, а ти искаш цели два бомбона, алчна си като пенсионерка!"

 

Към нея се присъедини финансовият министър Дянков, който пък обвини Цветан Цветанов в това, че му е откраднал чертожни и оцветителни пособия, с които си рисувал кръгови диаграмки. Същевременно вътрешният министър обяви, че няма да участва в протестите, след като негов професионален дълг е да следи те да се развиват в рамките на нормално и без ексцесии.

 
Министърът на културата Вежди Рашидов вложи всичките си артистични умения за създаването на плакат, с който апелира повече от колегите си да станат художници, защото "не може всички да сте хонориси или каузи!". Той бе подкрепен в творчеството си от регионалноустройствения министър Лиляна Павлова, която демонстрира и афинитет към мъдрости, прочетени от 13-годишните ѝ приятелки във facebook.

 

Тотю Младенов пък се възпротиви срещу собствената си политика, блеейки като коза чрез малък плакат, докато военният министър обяви, че е изпушил лулата на мира. Единствено енергийният министър Shutty Shutter си позволи да се ангажира с по-обществен проблем, подкрепяйки шистовия газ, докато транспортният министър Московски обяви, че фамилията му не значи, че е обвързан с Ориент експрес.

 

Правителството си позволи кратка протестна почивка, в която се събра, за да заседае какви мерки да приеме само срещу протестите си и в какви условия да се самотретира със сълзетворен газ. zhelyo

На чия страна сте?

Избери отговор!
Край