Пращат ученици и пенсионери по селата, за да не се нуждаят от безплатни карти за транспорт

Jan 23, 2023     zhelyo     7794
ДОНДУКОВ 1 - Служебният кабинет реши няколко проблема с една идея, като предвиди релокация на определени социални прослойки в посока опустели български села.

По-рано се появи предложение държавата да поеме 70% от цената на ученическите карти за транспорт и 40% от картите на пенсионерите, но бе направено по-разумно изчисление.

"Възрастните хора ще готвят, децата ще учат, без да се разсейват от дискотеки, енергийни напитки, цигари, молове, бърз интернет. Няма да им трябват рейсове, трамваи и метра. Екстра ще стане" - обяви премиерът Донев.
Над 1.7 милиона души на възраст между 7 и 19 години и над 62 ще бъдат разселени от големите градове към селата из страната, с което ще се освободят места за паркиране, ще намалеят опашките за дюнери в обедната почивка и опашките в супермаркетите ще станат с 230% по-бързи.

Държавата е предвидила 17 милиона лева за целта, но изчисленията са, че ще спечели стотици милиарди от разкарването на разхайтените ученици от градовете и пращането на възрастните хора да живеят на по-евтини места, където ще могат да кретат по същия начин средно с по 200 лева по-малко на месец. Пенсиите ще бъдат намалени.
 

Одобрявате ли?

Избери отговор!
Край