Пеевски кани Борисов и Цацаров да създадат фондация, която се бори с фалшивите новини

Aug 23, 2017     zhelyo     6606
НЕ САРАЙ, А ХОТЕЛ ДВЕ ЗВЕЗДИ - Делян Пеевски отправи публична покана към премиера Борисов и най-популярния сглобител на самолетни макети у нас Сотир Цацаров.


В разговор с клетия Ахмед Доган, докато почетният лидер на ДПС чете шест книги наведнъж, младият депутат и дребен амбулантен търговец е бил поощрен от Сокола да направи нещо, за да се защити от вълната фейк нюз.


"Господа, ние сме перманентен обект на фалшиви новини. Тиражират се всякакви измислици по наш адрес. Ето, мен ме пращат все по Катар, където видиш ли, съм уреждал контрабанда на оръжие и цигари с правителства и групировки. А защо не питат посланика ни в Катар Метин Казак дали е вярно това?" - рече гневно Пеевски, преди да бъде успокоен с масаж по слепоочията от няколко кандидати за шеф на БНТ.
Идеята на представяния като олигарх собственик на най-евтините вестници и 20-годишен опел е да се създаде фондация, която с държавни и частни средства се бори с фалшивите новини.


"Мнозина пишат фалшиви новини, защото се кликат по Интернета и сензациите се продават. Други пък изпълняват поръчки за омаскаряване на опоненти - примерно книжките с "разследвания", излизащи често с Телеграф и Монитор. Но ако една фондация гарантира финансирането на всички медии в България, няма да има нужда да се пишат фалшиви новини и ще пишат само истината - че ние, господа, сме честни, патриоти, професионалисти" - споделя идеята си към Борисов и Цацаров младият Пеевски.


Междувременно стана ясно, че Корнелия Нинова е снесла яйце на дракон, след като е забременяла от фалшива новина.


снимка: TheRedIvan

Какво е отношението ви към фалшивите новини?

Избери отговор!
Край