Издигат статуя на Пеевски до сградата на ДАНС

Jun 20, 2014     zhelyo     5606
СОФИЯ, ОБЩИНА СЪРНИЦА – Обмисля се изграждането на статуя на избрания (но благородно отказал се) миналата година за шеф на ДАНС, спечелилия място в Европейския Парламент (но благородно отказал се), юрист и депутат от ДПС Делян Пеевски.


Проектът вече се изготвя от скулптор, а в общината е заведена молба за разрешение. Целта е да се издигне торс на Пеевски точно до сградата на ДАНС, в знак на изключителни заслуги към развитието на агенцията.


Идеята е дошла ден след като президентът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов предложи, до съдебната палата да се издигне статуя на банкера Цветан Василев. Така от лагера на Пеевски не искат да остават по-назад и вече действат по проекта.
Предложилите го коментират, че Делян за един ден начело на ДАНС е свършил повече работа, отколкото много други за месеци: „Дойде момчето, зарови се по папките, изтри някакви неща, копира си други, подмени трети... Абе личеше си, че имаше стремеж да работи. Срещна се веднага с главния прокурор... Я други хаймани, по седмици си стоят в стаята и само се хвалят. Представяте ли си ако не беше толкова благороден и беше останал, колко още неща щеше да свърши!?“


Повечето служители от агенцията не искаха да коментират факта, че всеки ден като идват на работа ще ги посреща каменен Делян. Единственото хубаво те намират във факта, че статуята ще пази сянка на целия паркинг.


choka
 

Как така?!

Избери отговор!
Край