Отхлабват мерките при поне 60% ваксинирани, народът решава кой да се боде на камък-ножица-хартия

Dec 15, 2020     zhelyo     5769
БРИФИНГ ИЗНЕВИДЕЛИЦА - Здравният министър обясни, че не се предвижда разхлабване на мерките на 21 декември или на някоя конкретна дата.

"Такова (разхлабване на мерките - бел. zh.) може да има, когато ваксинираме по-голямата част от населението и се изгради стаден имунитет, което би позволило отново да се ходи на кръчма, на час по музика или да си попълвате екселска таблица, пиейки служебен чай, а не собствения" - заяви проф. д-р Костадин Ангелов.

Междувременно стана ясно, че под 1/3 от българите са готови да се ваксинират, а над половината не биха го сторили, което вероятно ще е пречка за по-ранното връщане на старото нормално.
"Сигурни сме, че повече ще искат да се ваксинират, когато се каже на хората, че след имунизирането им, ще може да ходят отново на Царско село - Арда и даже няма да има нужда да си мият ръцете, след като са се возили в градския транспорт" - уверен е министърът.

Разбира се, вероятно е при незадоволителни количества доброволно ваксинирали се, държавата да задължи останалите да определят чрез безконтактна игра на камък-ножица-хартия кои да получат имунизация и чипиране, за да се постигне желаната от световните ни господари бройка.

Ще се ваксинирате ли?

Избери отговор!
Край