Орешарски напсува и удари Местан, нямало да подаде оставка

Jun 6, 2014     zhelyo     5363
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ - Премиерът Пламен Орешарски е привикал Людовик Местан след вчерашната пресконференция, на която със самочувствието на реален управляващ лидерът на ДПС определи дата за нови избори.


На срещата между двамата Орешарски неколкократно е попитал откъде накъде Местан ще обявява край на кабинета, напсувал го е с израз, комбиниращ женски полов орган и популярно за Пловдив възцклицание, след което го нашамарил.


"Аз съм премиер и не приемам ултиматуми от никого. ДПС може да обяви оттеглянето на подкрепата си към кабинета, но не и да насрочва нови избори и да разпределя порциите в държавата" - внезапна доза ташаци прояви министър-председателят.
Според министрите на Орешарски е недопустимо третата по големина партия в 42-ото Народно събрание, която дори кафеварка си няма, да се чувства като последна инстанция в българската политика, след като има реална подкрепа от около 350-400 000 гласа, голяма част от които плод на купуване на гласове, контролиран корпоративен вот, всяван в малцинствени региони страх и роднински очаквания за уреждане на позиции в държавната и общинската администрации.


След смъмрянето и шамарите, Людовик Местан е признал, че партията му няма тежестта, която си придава и призна, че ДПС, дори Пеевски, са просто един ненужно раздут през годините балон.


zhelyo

Ташаци?

Избери отговор!
Край